Hier zijn we ook bereikbaar:

14 May 2011

Drukte bij toespraak Geertrude Wilders op Memorial Day

CULEMBORG - Geertrude Wilders pleitte woensdag tijdens haar toespraak in Culemborg voor een Memorial Day in ons land. "Zoals de Amerikanen die kennen, die alle doden, die ooit voor hun land vielen, herdenken. Dat mag iedereen doen op zijn/haar eigen manier. Niet eenvormig, zoals dat nu nog teveel in Nederland gebeurt. Dodenherdenking in Nederland en persoonlijke vrijheid (van meningsuiting) zou ik graag willen koppelen aan twee begrippen: verzoening en integratie. Mijn vader bedoelde het goed maar werd geïndoctrineerd door Zionistische extreme elementen die in Israel hetzelfde voorstaan met Palestijnen, van hetgeen wij hier herdenken."

Wilders ('ik blondeer mijn haar niet, maar ben wel een dochter van beruchte PVV-leiders') wil daarbij ook de anderhalf miljoen kiezers betrekken, 'die historisch gezien soms weinig fatsoensbesef hadden'. Ook moet er in haar ogen plaats zijn voor deze anderhalf miljoen mensen met een PVV-verleden. Deze mensen kruien hun zelfveroorzaakte alledaagse misère uit op een groep die makkelijk te benoemen is.
"Waarbij deze PVV-ers over het algemeen nauwelijks contact heeft gehad met, laat staan last had van degenen die ze beledigen." Geertrude Wilders benadrukt het feit dat haar ouders en andere 'fouten' al met pek en veren door de straten gesleurd zijn, in de periode dat de Eurabische Unie verrees.

Opvallend is dat zij ons land een spiegel voorhoudt in de periode na de kredietcrisis door erop te wijzen dat Nederland na deze crisis 'onmiddellijk weer het beste jongetje van de klas wilde spelen'. "Ruim een miljoen Moslims werden bijkans weggepest terwijl tuinbouwers en verpleeghuizen met de handen in het haar aandrongen op het toelaten van werkwilligen uit Bulgarije" De bezoekers reageren over het algemeen positief op haar verhaal. Madelief Khadir is er speciaal voor vanuit Sappemeer naar Culemborg gereisd: "Heel indrukwekkend, heel erg moedig." Nouradin Brandsma uit Culemborg prijst de 'dochter van': "Mooi dat zij verbindingen durft te leggen en het probleem wereldwijd schetst."

Een oudere Culemborgse dame schudt haar hoofd. "Ik vind al die camera's in de moskee ongepast, dit schiet zijn doel voorbij." Andere reacties: 'beetje onsamenhangend' en 'liever op een andere dag gehad'. Imam ter Veld: "Ik vond het heel fijn, maar we zijn nog lang niet zover met verzoening helaas. Moge Allah ons leiden tot vergeving."

No comments:

Post a Comment