Hier zijn we ook bereikbaar:

09 August 2011

London Riots. Opportunisme ?

Door eerstkoffie.

Het nog redelijk betrouwbaar geachte NOS-Journaal zet vanavond de rellen in Londen en Birmingham neer als 'opportunisme'. Dit, in navolging van een lid van de Engelse regering die in haar propaganda het woord voert.
Natuurlijk bevinden zich mensen onder de relschoppers, die het niet gaat om waar de rel om startte. die komen af op het geweld en genieten ervan. Zoals soortgelijke hooligans bij voetbalwedstrijden alhier.
Maar, zoals de NOS het commentaar van de UK-regering overneemt, dat is te simpel. Wel begrijpelijk voor het overgrote deel der Nederlanders, dat dan weer wel.
Nadenkenden weten echter al lang dat de media er niet voor u zijn, maar voor de kijkcijfers en daarmee de centjes.
Zo zijn regeringen er ook niet voor ons. Dat weten we ook maar we zijn verwend, lui, gezapig en onverschillig. Dat is 'tolerant' gaan heten, met de jaren.
Regeringen zijn er om de rit zo lang mogelijk uit te zitten en al doende mooie projecten voor zakenvriendjes te regelen, een leuke betrekking voor de parlementariër te verzorgen, mocht een volgende verkiezing niet in zijn voordeel uitvallen. Dat weten we hier. Maar "ach, wat kun je doen". Dat klopt, je kan niets doen dan op de bank zitten en klagen. Eens in de vier jaar mag je op een rood knopje drukkken en verder moet je vooral je smoel houden. Democratie in een land waar eigenbelang de enige verkiesbare partij is.

Klaarblijkelijk is bovenstaande de Engelse jongeren ook bekend. Het is erg jammer voor de mooie winkelpuitjes en onschuldige ondernemers, maar in Londen en Birmingham pikt men het niet langer.
De Euro en Europa werden ons onder valse voorwendselen verkocht en gemakshalve vergat men in het Verdrag van Maastricht een Sociale Alinea op te nemen. OK dan.
Nu de boel uit elkaar dreigt te spatten met die Eurobel, raken mensen de smoesjes een beetje zat.
Middels de eindeloze bezuinigen en het afbreken van openbare voorzieningen, zijn zij als burger steeds de enigen die mogen betalen. Inleveren om wanbeleid te financieren. Terwijl er miljarden stromen naar disfunctionerende landen en gokkende banken, zien die mensen hun inkomen achteruitgaan, hun salarissen slinken of hun baan verdwijnen. Rijken, banken en machtigen krijgen subsidies toe.
Regeringsbobo's gaan 'tijd maken voor hun gezin' op het moment dat de zakken gevuld zijn.
Het is dus niet enkel opportunisme vrees ik, beste media.
Het is een kat in het nauw. Een ontevreden kat.
En tuurlijk hebben we het nog goed hier, vergeleken met anderen in bijvoorbeeld Afrika.
Vroeger had je dat mede te danken aan een landsbestuur met lange-termijn visie. Die stond voor haar burgers.
Wetende dat dat nostalgie is, laten de Engelsen het niet nog verder uithollen, totdat we de Derde Wereld-status dan wel bereikt hebben. Door regeringen die burgers eindeloos zoethouden met rekenfouten, smoesjes en gegraai.
Benieuwd of Nederland ooit van de driezits komt. Mischien tijdens het reclameblok in Hart van Nederland.

Overigens acht ik het verder verdacht dat deze 'rellen' geen burgeroorlog wordt genoemd. Temeer dat deze groepjes, die volgens media opgetrommeld worden via Social Media, niet eerder tegengehouden zijn. De regering volgt alle internetverkeer. En in Engeland is het bovendien vergeven van de camera's op straat. Er wordt ons weer een verhaaltje verkocht 'om de orde te bewaren' zodat men nog even kan doorgaan met uitmelken.

"Engeland kan de voetbalwedstrijd tegen NL niet laten doorgaan. Ze hebben op dit moment onvoldoende hooligans beschikbaar! #londonriots" @PinguinPablo op Twitter.

2 comments:

  1. Naar onze mening interessante aanvullingen bij de reacties op Facebook. Op verzoek van de schrijver van dit stuk, een linkje: reacties FB

    ReplyDelete
  2. Onvrede kanaliseren middels winkels plunderen en auto's in brand steken? Dat er onvrede is, geloof ik als geen ander. Maar er is meer dan dit alleen. Waarom kiezen deze mensen voor dit middel? Waarom voor de destructieve manier? Normen en waarden worden aan de kant gezet. Schijt aan alles. Voor wat? Freud heeft gelijk. Elk mens heeft een duistere kant.
    Samira Fikri

    ReplyDelete